Nieuwbouw Instrumenten

Red Brass Monster (80% roodkoper)
Altijd al een instrument willen hebben wat geheel naar uw wens ontworpen is? Maak een afspraak, overleg uw voorkeuren en wensen en dan gaan we voor u aan de slag om precies te bouwen wat u in gedachten heeft. De meeste onderdelen zullen gemaakt wordenin het atelier. Onderdelen die we elders laten maken (zoals bijvoorbeeld het ventielblok) zijn kwaliteits-componenten (veelal uit Duitsland) die ook gebruikt worden door andere top bouwers zoals bijvoorbeeld Monette, Harrelson,Shires, Thein,en Schagerl.

Wij bouwen perinet en rotary instrumenten. We gaan uit van een volledig modificeerbaar basis model. Dit model kan geheel naar wens worden aangepast. Momenteel bieden we de volgende basismodellen aan met "gewone" perinet ventielen:

Top Action Twister Rotary

- RBM (Red Brass Monster) Bes Trompet (donker)

- WH (Work Horse) Bes trompet (allround)

- WH C trompet (allround orkest)

- YB (Yellow Bird) Bes Trompet (licht)


En met Rotary ventielen:


- TAT (Top Action Twister) Bes Trompet

- TAT C trompet

- OMG (Orchestral MG) Side Action C trompet


Op de foto's op deze pagina kunt u wat voorbeelden zien van instrumenten die we afgelopen jaar hebben gebouwd. Spoedig zult u hier ook de OMG rotary orkest-trompetten aantreffen. Momenteel wordt er gewerkt aan twee modellen. Een basismodel en een model met alle toeters (...) en bellen zoals een dual action trigger (1e en 3e ventiel), overblaasklep(pen), saturn waterkleppen, etc.

Historische Romantische C trompet

 We vervaardigen ook historische rotary instrumenten. Dit kan gebeuren door gebruik van nieuwe, of (deels) originele onderdelen. Het belangrijkste is de bruikbaarheid van deze instrumenten en het gebruik van de authentieke technieken en om onderdelen te fabriceren.

 Verder bouwen we ook natuurtrompetten. Meer uitgebreide info daarover is meer info te vinden op www.natuurtrompet.nl. Alle instrumenten die het atelier verlaten worden zorgvuldig getest. Mark Geelen is zelf ook actief als uitvoerend musicus en hij weet hoe belangrijk het is dat een instrument de muziek niet in de weg staat.

Deze maken we geheel vanuit plaatmateriaal. Meer info www.natuurtrompet.nl
Gelakte Twister Bes Trompet