Nederlands
menu

Nieuwbouw Instrumenten

Gelakte Twister Bes Trompet
Gelakte Twister Bes Trompet
Red Brass Monster (80% roodkoper)
Red Brass Monster (80% roodkoper)

Altijd al een instrument willen hebben wat geheel naar uw wens ontworpen is? Maak een afspraak, overleg uw voorkeuren en wensen en dan gaan we voor u aan de slag om precies te bouwen wat u in gedachten heeft. De meeste onderdelen worden gemaakt in het atelier. Onderdelen die we elders laten maken (zoals bijvoorbeeld het ventielblok) zijn kwaliteits-componenten (veelal uit Duitsland) die ook gebruikt worden door andere top bouwers zoals bijvoorbeeld Monette, Shires,Thein, Schagerl.

Wij bouwen perinet en rotary instrumenten. We gaan uit van een volledig modificeerbaar basis model. Dit model kan geheel naar wens worden aangepast. Materiaalkeuze, boring, leadpipe stijl, graveringen, verschillende stijlen steunen, haken, waterkleppen, etc. Momenteel bieden we de volgende modellen aan:

Top Action Twister Rotary
Top Action Twister Rotary

Met Rotary ventielen:


- TAT (Top Action Twister) Bes Trompet

- TAT (Top Action Twister) C trompet

- OMG (Orchestral MG) Side Action C trompet


En met Perinetventielen: 


- RBM (Red Brass Monster) Bes Trompet (donker)  

- WH (Work Horse) Bes trompet (allround)

- YB (Yellow Bird) Bes Trompet (licht)  

- WH C (Work Horse) trompet (allround symfonie orkest) 

Model “Louise” voor klant..Louise!
Model “Louise” voor klant..Louise!

 Het instrument hiernaast is in de basis een workhorse allround trompet die geheel is aangepast naar de wensen van de koper. Plus naamgravering in de receiver, andere ventieldoppen, trigger, slanker uiterlijk etc.

Historische Romantische C trompet
Historische Romantische C trompet

 We vervaardigen ook historische rotary instrumenten. Dit kan gebeuren door gebruik van nieuwe, of (deels) originele onderdelen. Het belangrijkste is de bruikbaarheid van deze instrumenten en het gebruik van de authentieke technieken en om onderdelen te fabriceren.

 Verder bouwen we ook natuurtrompetten. Meer uitgebreide info daarover is meer info te vinden op www.natuurtrompet.nl. Alle instrumenten die het atelier verlaten worden zorgvuldig getest. Mark Geelen is zelf ook actief als uitvoerend musicus en hij weet hoe belangrijk het is dat een instrument de muziek niet in de weg staat.

Deze maken we geheel vanuit plaatmateriaal. Meer info www.natuurtrompet.nl
Deze maken we geheel vanuit plaatmateriaal. Meer info www.natuurtrompet.nl